Bled, 31. kolovoza 2020.

Ministar Grlić Radman na 15. Bledskom strateškom forumu

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u ponedjeljak, 31. kolovoza 2020. godine, na 15. Bledskom strateškom forumu - na ministarskom panelu o regionalnoj suradnji u okviru Inicijative triju mora, kao i izazovima i prilikama uzrokovanih pandemijom COVID19.

"U teškim vremenima trebamo više komunikacije, solidarnosti, suradnje i uzajamne pomoći. Solidarnost je presudna - i u vrijeme krize možemo vidjeti koliko je jaka", istaknuo je ministar. Govoreći o Inicijativi triju mora, ministar je naglasio da su ciljevi Inicijative u potpunosti u skladu sa strateškim interesima EU-a te bi trebali naći put do liste glavnih prioriteta Europske unije. "Jačanjem svoja tri glavna stupa (promet, energetika i digitalizacija), suradnja u okviru Inicijative triju mora pridonijet će uravnoteženijem europskom razvoju", naglasio je ministar.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na Forumu na panelu šefova vlada i država o posljedicama COVID-19, globalnom upravljanju aktivnostima na razini Europske unije, odnosima među državama i pronalaženju zajedničkog rješenja za globalnu panedmiju.

Na marginama Bledskog strateškog foruma, ministar Grlić Radman sastao se s mađarskim ministrom vanjskih poslova i trgovine Péterom Szijjártóm, s kojim je razmijenio mišljenja o koordinaciji i suradnji u pogledu pandemije COVID19.

Copyright (c) 1997.- 2021. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana