Ljubljana, 30. lipnja 2017.

Proslava Dana državnosti Republike Hrvatske te obilježavanje 25. obljetnice međunarodnog priznanja i uspostave diplomatskih odnosa s Republikom Slovenijom

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske i 25. obljetnice međunarodnog priznanja i uspostave diplomatskih odnosa s Republikom Slovenijom, u utorak, 13. lipnja 2017. godine priređen je svečani prijem u vrtu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ljubljani.  

Pozivu se odazvao niz uglednih gostiju, parlamentarni zastupnici, visoki vojni dužnosnici, članovi diplomatskog zbora u Sloveniji. Prijemu je prisustvovalo više od 350 uzvanika, brojnih uglednika iz slovenskog političkog, gospodarskog, kulturnog, znanstvenog, vjerskog i javnog života, kao i predstavnici hrvatskih društava u Sloveniji te Hrvati koji žive u Sloveniji, a prisutnima se prigodnim govorom obratila veleposlanica Vesna Terzić.

U suradnji s Klasterom turističkih zajednica SZ Istre - Umag, Novigrad, Brtonigla i Buje predstavljena je turistička, gastronomska i vinska ponuda ovoga kraja, odnosno vinari: Choslovich, Sinković i Zigante, a u glazbenom dijelu programa nastupili su Kvartet Pešekani iz Opatije i Bullea Etno Orchestra iz Buja.

U organizaciji prijema zajednički su sudjelovali Predstavništvo HTZ u Sloveniji te hrvatske i slovenske tvrtke Podravka, Žito, Kutjevo, Orbico, Sparkpromotions, Erste Card, Mlinar S, Mercator, Droga Kolinska iz Atlantic Grupe, HEP Energija, Dalmacijavino, P&F Jeruzalem Ormož, Krka, Jamnica, Vindija, Krašcommerce, Franck, Violeta, Ledo, Zvijezda te g. Josip Marinić i Odvjetnički ured Vladimir Bilić.

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana