Izola, 14. rujna 2019.

Veleposlanik Grigić član pobjedničke posade na Diplomatskoj regati 2019.

Veleposlanik mr.sc. Boris Grigić sudjelovao je 14. rujna 2019. u Izoli na Diplomatskoj regati 2019. koju organizira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije u suradnji s Jedriličarskim klubom „Veter“ te diplomatskim zborom. Svečani pokrovitelj ovogodišnje regate bio je potpredsjednik Vlade Republike Slovenije i ministar vanjskih poslova dr. Miro Cerar koji je uvodno pozdravio sudionike.

Veleposlanik Grigić je sudjelovao u natjecateljskom dijelu regate na brodu Adriatic Europa sa skiperom Dušanom Puhom koji je pobijedio u klasi OPEN te bio i ukupni pobjednik regate. Veleposlanik Grigić je kao član pobjedničke ekipe na završnoj svečanosti primio nagradu.

Na regati je sudjelovalo 112 diplomata iz 42 države među kojima je bilo 30 veleposlanika, 11 konzula i počasnih konzula te dva ministra slovenske vlade. Dio sudionika pridružio se posadama jedrilica u natjecateljskom programu, a dio je regatu pratio s broda koji je plovio oko natjecateljskog područja. Ovogodišnja diplomatska regata u Izoli bila je sedamnaesta po redu.