Ljubljana, 03. veljače 2020.

Priredba našičkih umjetnika Mostovi kulture održana u Ljubljani

 Hrvatsko društvo Ljubljana organiziralo je 30. siječnja 2020. priredbu Mostovi kulture u okviru koje je otvorena izložba pod nazivom Salon slavonskog figurativnog slikarstva „Izidor Kršnjavi“ na kojoj su predstavljena djela slikara Gorana Lukića, Tihomira Maroevića, Jure Perkovića, Srećka Perkovića i Dinka Županovića.

U glazbenom dijelu priredbe nastupili su Kristina i Marko Josića, Pjevačka grupa „Fijolice“  društva MKUD Ivan Car i Tamburaški orkestar osnovne glazbene škole „Kontesa Dora“ i tamburaškog društva „Dora Pejačević“ iz Našica.

Tamburaški orkestar i tamburaško društvo iz Našica pod vodstvom dirigentice i ravnateljice Marine Kopri nagrađivani su najvišim nagradama na međunarodnim kao i državnim natjecanjima tamburaških orkestara. Uz tamburaški orkestar nastupila je i sopranistica Lidija Horvat Dunjko, te violinisti Petra Sušić i Tina Reba. Na programu su bila, uz klasična dijela kao što je Valcer br. 2 Dimitrija Šostakoviča, Canzonetta Dore Pejačević i dr., i slavonsko kolo Presjekača, te slovenska polka.

Priredba koja je nastavak višegodišnje uspješne suradnje Hrvatskog društva Ljubljana i grada Našica bila je izuzetno dobro posjećena.