Ljubljana, 18. travnja 2019.

Otvorena izložba Hrvoja Marka Peruzovića „Sakralni opus“

U utorak, 16. travnja 2019. godine, u ljubljanskoj Galeriji Družina otvorena je izložba hrvatskog slikara Hrvoja Marka Peruzovića pod nazivom Sakralni opus. Izložba koja uključuje slike s vjerskim motivima, a osobito motivima Križnog puta i uskrsnuća, prigodno je postavljena tijekom Velikog tjedna.

Slikar Peruzović hrvatski je akademski slikar, koji ove godine obilježava 25 godina svojeg umjetničkog stvaralaštva, a osim slikarstvom, bavi se i klasičnom grafikom, ilustracijom, skulpturom i fotografijom. Izlagao je na brojnim samostalnim izložbama, kao i na skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Umjetnika i njegova djela predstavila je likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, a uzvanicima se ukratko obratila i voditeljica Galerije Manica Ferenc. Prisutni su također mogli uživati u glazbenoj izvedbi violinista Roka Zgonca.

Izložbu je službeno otvorio veleposlanik mr. sc. Boris Grigić, koji se zahvalio organizatorima na organizaciji izložbe i svim prisutnima na dolasku, ujedno naglasivši kako bogate kulturne veze između Hrvatske i Slovenije daju značajan doprinos razvijanju odnosa između dvaju naroda i država.