Ljubljana, 13. lipnja 2019.

Međunarodni dan arhiva 2019. – otvorenje izložbe Gustav Tönnies i sinovi

Povodom Međunarodnog dana arhiva, u Ljubljani je 11. lipnja 2019. godine otvorena izložba o gospodarski uspješnoj obitelji Tönnies, koja je tijekom 19. i 20. stoljeća ostavila dubok trag ne samo na području Slovenije, već i Hrvatske te drugih zemalja u kojima je poslovala. U projektu prikupljanja podataka o obitelji Tönnies sudjeluju arhivi iz više država, uključujući Državni arhiv u Zagrebu, Hrvatski državni arhiv i Državni arhiv u Rijeci.

Izložbu je službeno otvorio ravnatelj Arhiva Republike Slovenije dr. Bojan Cvelfar, a među govornicima na otvorenju bio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Sloveniji mr. sc. Boris Grigić.

Veleposlanik Grigić pozdravio je ovaj projekt te je naglasio važnost suradnje i prijateljskih odnosa među državama koji su bili izraženi već i u vrijeme kada je poslovala obitelj Tönnies. Pri tome je posebno naglasio doprinos Državnog arhiva u Zagrebu, čiji su podaci doveli do boljeg razumijevanja uloge ženskog dijela obitelji Tönnies u njihovom poslovanju.